Vakuumpakker test

I denne test skal vi se nærmere på de mange forskellige vakuumpakkere der findes på markedet. Det bliver mere og mere populært at vakuumpakke sit mad, fordi det holder i meget længere tid, hvilket giver dig muligheden for at gemme noget mad, som du måske ikke kunne nå at spise ellers. Hvis du tænker nu, at du da bare kan smide det i en frysepose og ind i fryseren med det. 

Det kan man i og for sig også godt. Men det fungerer klart bedst hvis du sørger for at bruge en vakuumpakker først, da den holder på alle de gode sager der er i kødet f.eks. Derudover slipper du også for at de ting du fryser ned får frostskader, hvilket kan være altødelæggende for maden. Det er altså både klimavenligt men det forøger også levetiden på dine fødevarer med op til 5 gange. 

Det er dog ikke den eneste funktion som en vakuumpakker har, du kan nemlig også bruge dem til at pakke det kød, fisk eller fjerkræ ind du gerne vil bruge i f.eks. en sous vide, hvor du tilbereder maden over lang tid ved svag varme, hvilket giver det mest møre og lækre kød, som altid er tilberedt helt perfekt og lige efter bogen. Dernæst plejer man lige at smide det på en stegepande for at få stegeskorpen. Tilbage står du med det lækreste kød i verden. Det er altså meget nemt at få ros for sin mad. 

Du kan også vælge at bruge en vakuumpakker til at konservere din mad i længere tid, eller hvis du f.eks. køber en stor pakke kylling, så kan du pakke det om, så du kan have det hele i fryseren. Det fylder nemlig meget mindre når det er vakuumpakket, end hvis det ikke er vakuumpakket. Det giver mere plads i fryseren og længere tids holdbarhed for dine madvarer. 

I denne test har vi taget udgangspunkt i tre forskellige mærker, som allesammen er det bedste indenfor dette felt. Det kan vi faktisk sige med sikkerhed uden at lyve, da de alle tre har vundet bedst i test i hver deres respektive perioder. Derfor kan du altså være sikker på at i denne test der får du altså det bedste af det bedste til dit køkken, så du kan komme i gang med at konservere din mad, så det holder i længere tid. 

iVide® Plus

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
699,00 699,00 Køb her

Den første vi skal kigge på i denne vakuumpakker test kommer fra iVide, som er kendt for deres super gode produkter, som omfatter både vakuumpakkere men også sous vide. Det betyder altså at du med denne model i princippet har det første skridt mod at få den lækker madoplevelse. Denne model har lidt forskellige funktioner og skiller sig ud fra de andre ved at have en dobbelt vakuumpumpe. 

Det betyder altså at denne model er mere kraftig end de andre, hvilket også betyder at den virkelig kan pakke noget godt sammen, hvor du er sikker på at hver eneste sidste lille luftboble er væk. Det sikrer altså dig den bedste vakuumpakning, så dine fødevarer kan holde i lang tid. Med denne model er du sikret dig alle de goder som man ellers normalt kun ser ved de dyre og professionelle vakuumpakkere på markedet og så til en meget mindre pris. 

Der findes flere forskellige funktioner i denne model, som kan hjælpe dig på ved vakuumpakke dine fødevarer. Det er dog ikke det eneste den kan. Hvis du f.eks. skal have opbevaret noget som er flydende men som der ikke skal suge vakuum af, så kan du bruge funktionen Seal som blot svejser posen sammen og forsegler, så du kan opbevare f.eks. saucer eller eller andre madvarer som ikke kan klare det tryk som en vakuumpakker giver. Det skal lige siges denne model ikke kan vakuumpakke flydende madvarer, kun forsegle.

Du kan også selv styre hvor meget vakuum du ønsker at denne model skal give, ved at bruge Pulse, hvor du selv skal trykke og slippe, så snart du synes der er nok vakuum suget ud. Det kan f.eks. igen være ved trykfølsomme madvarer som ikke kan klare det store tryk. 

Til sidst er der også funktionen Vacuum, som blot sørger for at suge alt luft ud af posen og automatisk forsegle den, så den er lige til at smide i sous vide, køleskabet eller fryseren. 

Hvis du gerne vil have det bedste som en vakuumpakker som de professionelle bruger, så skal du helt klart overveje om denne model ikke er lige noget for dig. Den kan nemlig alle de ting, som de helt store og gode vakuumpakkere kan, bare til den halve pris. Her får man altså virkelig noget for pengene. 

Specifikationer:

 • Dobbeltpumpe
 • 5 funktioner
 • Nem at rengøre
 • Smart drypbakke for at forhindre væske i maskinen

FoodSaver – V2860

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.499,00 1.499,00 Køb her
1.578,00 1.578,00 Køb her

Den næste vi skal kigge på kommer fra FoodSaver. Som navnet antyder så går de meget op i at skulle redde så meget mad som muligt, hvorfor denne vakuumpakker også er en af de bedste på markedet. Faktisk er den så god at TÆNK hædrede den med bedst i test i oktober 2016. Derfor kan du altså være sikker på at denne model er noget af det bedste der findes på markedet. 

Denne model kan bruges i tre forskellige hastigheder, så du kan holde styr på at der ikke sker noget med din mad, men at du får det forseglet helt korrekt uden der sker skader på maden. Derudover kan du også gøre brug af Pulse funktionen, hvor du selv styrer hvor meget vakuum der bliver skabt. Så snart du slipper knappen, så slutter maskinen med at suge vakuum. På den måde kan du helt selv skabe lige præcis den mængde vakuum du gerne vil have. Det er især godt at bruge hvis du skal vakuumpakke nogle trykfølsomme fødevarer. 

Du kan altså meget nemt bruge denne model til at forsegle, pakke eller lukke poser med dine fødevarer i, som du kan bruge til flere forskellige ting. Det kan f.eks. være at du skal bruge det i en sous vide, eller du blot vil have lidt mere plads i din fryser, det giver dig altså muligheden for at kunne forlænge holdbarheden på dine fødevarer med hele fem gange. Det betyder også at du kan spare penge, ved ikke at skulle købe nyt mad, for det andet blev for gammelt. Du kan købe til meget længere perioder af gangen. 

Lige netop denne model har et rum indbygget til at opbevare rullen i, samt en kniv, så du nemt kan styre hvor store dine poser skal være. Det giver dig altså friheden til at kunne vakuumpakke flere forskellige størrelser af madvarer. Denne model er ligeledes udstyret med en indikator, så du let kan følge med i hvor langt maskinen er nået i forseglingen af dine fødevarer. 

Hvis du gerne vil have en vakuumpakker som du kan være sikker på fungerer hver gang og som er utrolig driftsikker med flere funktioner, så skal du vælge denne model. I og med at TÆNK har kåret den til bedst i test, kan du være sikker på at lige netop denne model er noget af de bedste på markedet. Selvom det er nogle år siden den blev kåret, er der ikke sket et helt store med udviklingen af vakuumpakkere, da de kan det samme i dag, som de kunne dengang. 

Specifikationer:

 • 3 hastigheder samt pulse funktion
 • Nem at rengøre
 • Integreret rum til vakuumrulle
 • Inkl. 10 vakuumposer og 1 vakuumrulle
 • Bedst i test af TÆNK

Caso VC300 Pro

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.065,00 1.065,00 Køb her
1.199,00 1.199,00 Køb her
1.286,00 1.286,00 Køb her

Den sidste vi skal kigge på, rosinen i pølseenden om man vil, er denne lækre sag fra Caso. For at det ikke skal være løgn, så er den faktisk også blevet kåret til bedst i test. Politikken har givet denne model prisen som værende bedst i test tilbage i januar 2015. Det betyder altså at du kan være sikker på at denne model er en af de bedste på markedet også. 

Denne model kommer med flere forskellige funktioner, som er tilpasset mange forskellige behov. Du kan blandt andet bruge den variable svejsetid, til at gøre dine madvarer klar til at komme i en sous vide, hvis det er det du ønsker. På den måde får du det perfekte vakuum til at kunne tilberede maden. Det bliver altså ikke meget bedre. Derudover er der også variabel vakuum styrke, som gør at du kan vakuumpakke nogle af de lidt mere følsomme madvarer, som ikke klarer når så meget tryk. 

Denne model kan svejse helt op til 30 cm i bredden, hvilket betyder at du kan få nogle ret store madvarer igennem denne model, uden at maskinen har problemer med det. Derfor har du altså muligheden for at kunne lave mere mad af gangen, eller opbevare din mad i større pakker. Denne model har en boks med til, så du kan opbevare folien heri. Derudover er der også en integreret foliekniv, som skærer folien af i en ønskede længde. 

Specifikationer:

 • Flere hastigheder
 • Integreret rum til vakuumrulle
 • Variabel vakuum styrke og svejsetid
 • Bedst i test af Politikken
Share.

About Author

Leave A Reply