Tablet test

Flere og flere vælger at få en tablet i stedet for at få en computer, da den er meget nemmere at have med, samt den ikke fylder nær så meget. Efterhånden er tablets blevet så gode, at de næsten kan udkonkurrere en del bærbare computere, så hvorfor ikke blot vælge en tablet, hvis du har muligheden for det? 

I denne test vil vi teste flere forskellige tablets, som er nogle af de bedste på markedet. Vi har forsøgt at finde nogle tablets til ethvert budget og behov, således at der helt sikkert også er noget for dig at finde i denne test. Der er flere forskellige mærker også. Nogle som du sikkert godt vidste lavede tablets og andre du måske ikke var klar over, også lavede tablets. 

Tablets bliver bedre og bedre med tiden og lige nu er tablets på sit højeste hvad angår teknologi og kunne. Du kan altså bruge din tablet til flere og flere ting, hvilket gør det meget mere praktisk at have en tablet frem for en bærbar, specielt hvis du er meget på farten, og gerne vil arbejde undervejs. 

Tablets bliver desuden brugt mere og mere til det underholdningsmæssige perspektiv, fordi den er nem at have med sig rundt omkring. Du har adgang til hele verden fra din tablet. Du kan både vælge tablets med mulighed for at isætte sim kort, men du kan også få ganske almindelige tablets, som du kun kan bruge på internettet, hvis du er i nærheden af wifi, eller har lavet et hotspot på din telefon. 

I denne test af tablets vil vi se nærmere på hvad der er hot lige nu i 2020. 2019 har været et godt år på tablet fronten, hvor der er kommet flere aktører på banen med nogle super gode tablets, som har udfordret de nuværende kæmper på markedet såsom Apple og Samsung. Det har naturligvis også kommet deres kunder til gode, at de har været nødt til at opppe sige, for at blive endnu bedre. 

Vi har valgt fire forskellige tablets til denne tablet test 2020, som på en eller anden måde nok skal falde i din smag. Det er vigtigt at have i mente, at der naturligvis findes andre super gode tablets som vi blot ikke har valgt i denne test. Vi har sørget for at have fire forskellige mærker med i denne tablet test, for at finde den bedste tablet. 

Samsung Galaxy Tab S5e 4G 10.5″ 64GB

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.595,00 3.595,00 Køb her
4.017,00 4.017,00 Køb her

Den første vi skal kigge på er fra Samsung. De har lavet denne super gode tablet, som er en af deres bedste hidtil. Den er spækket med et hav af features og lækre sager, som gør den til en af de bedste tablets i verden, hvor den også har høstet en del anerkendelse for design og funktionalitet. 

Denne tablet er en af de letteste på markedet, samtidig med at man har valgt en tynd ramme, som gør den super rar at have med på farten. Den vejer kun 400 gram, hvilket må siges at være en del mindre end en bærbar computer, hvis man skulle have sådan en med sig på farten. Med et stærkt batteri på hele 7,040 mAh er du sikret en lang levetid på batteriet, så du kan bruge den i timevis, uden du skal sidde ved en stikkontakt. 

Skærmen er aldrig set så god før. Den har en 10,5” sAMOLED skærm, som giver dig unikke farver og et smukt billede, så du kan få allermest ud af din tablet, hvis du f.eks. ser film. Derudover får du en helt unik lyd på denne tablet, da den er udstyret med Dolby højtalere, som er nogle af de bedste på markedet. Dermed kan du altså bedre fordybe dig i underholdningsuniverset. 

For at sikre dig bedst muligt, er denne tablet udstyret med fingerscan, så det kun er dig der kan komme ind på din tablet. Det er særdeles rart hvis du har nogle personlige ting på den, eller bruger den til arbejde. Det er vigtigt at passe på disse ting, hvorfor sikkerheden selvfølgelig også har været på dagsordenen for Samsung da de fremstillede denne tablet. 

Specifikationer: 

 • Batterilevetid: 14,5 time ved normal brug
 • Vægt: 400 gram
 • Skærm: LED
 • Højttaler: Dolby
 • Hukommelse: 64 GB
 • Styresystem: Android


Det er blot nogle af de vigtigste specifikationer at fremhæve ved denne tablet. Der er naturligvis også flere andre ting, som man også kan bruge denne tablet til. Der er f.eks. Family Share, som giver jer, som familie, mulighed for at dele billeder, videoer osv. med hinanden.

Du skal heller ikke være bange for at misse en sms eller et vigtigt opkald, da du kan synkronisere din telefon med denne tablet. På den måde kan du nemt fordybe dig i din tablet, uden du skal være bange for om du misser en sms eller et opkald på din telefon. 

Apple 10.2″ iPad Wi-Fi + Cellular 128GB

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.695,00 4.695,00 Køb her
4.695,00 4.695,00 Køb her

Den næste vi skal tage et kig på, er denne lækre sag fra Apple. De har i mange år siddet alene på tablet tronen, men der er kommet langt flere til, som nemt kan bejle om pladsen på toppen. Apple vil dog altid vinde på deres design og røde tråd med alle deres andre produkter. Den vi skal tage et kig på nu, er den klassiske iPad, hvis design ikke har ændret sig meget over årene.


Den er selvfølgelig blevet optimeret en hel del indeni, hvilket gør den til en af de bedste tablets på markedet. Med det populære styresystem iOS er du sikret en nem og brugervenlig overflade, som er nemt at finde rundt i. Du kender det måske endda fra iPhone, hvor du bruger præcis samme styresystem. Så hvis du allerede har iPhone, så finder du nemt rundt i den her. 

Denne model har hele 128Gb hukommelse, hvilket giver dig en hel del plads til at kunne opbevare billeder, videoer, filer eller noget helt andet. Det er især en god ide med en masse plads, hvis du bruger din iPad til at arbejde på, hvilket ofte kræver en del lagringsplads. Derfor er denne model super god at have, da den kan rumme alle de ting du skulle have brug for. 

Det er altså alt i alt en super god tablet, som du kan bruge til rigtig mange ting. Det er nok den mest populære af alle de tablets vi har med i testen, hvis man tager udgangspunkt i hvor mange der har en iPad kontra de andre. Det gør dog ikke at det er den bedste af dem alle, men den ligger bestemt i toppen. 

Apple har altid været kendt for deres brugervenlighed og lækre produkter. Denne iPad er bestemt ikke en undtagelse. Du får altså rene linjer og lækkert design for alle pengene, hvis du vælger en iPad. Derudover så er denne udstyret med den hurtigste chip som Apple har lavet, nemlig A10. Det gør denne iPad til en af de hurtigste tablets på markedet. 

Det er især noget man skal bruge hvis man bruger den til underholdning eller på anden vis har brug for noget hastighed på sin tablet. Hvis du gerne vil have en lækker og designmæssig super god tablet, så er denne lige noget for dig. Du får samtidig en hurtig tablet, som kan spille samme med andre Apple produkter, så du får hele oplevelsen med. 

Specifikationer: 

 • Batterilevetid: 10 timer ved normal brug
 • Vægt: 493 gram
 • Skærm: Retina
 • Højttaler: Apple
 • Hukommelse: 128 GB
 • Styresystem: iOS

HUAWEI MediaPad M5 Lite – tablet – Android 8.0

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.777,00 1.777,00 Køb her
1.790,00 1.790,00 Køb her

Den næste tablet vi skal kigge på, er fra Huawei. Mærket har i en del år stået i skyggen i europa, men til gengæld buldret igennem i Kina. Men over de seneste par år, har Huawei i den grad vundet indpas i de danske hjem også. Med deres fantastiske kameraer og super gode telefoner, har flere og flere fået øjnene op for det kinesiske brand. 

Selvom storebroderen Samsung i den grad har overskygget Huawei er de altså nu godt på vej ind på de andre store markeder. Det betyder også at vi altså ikke kan komme uden om dem i en tablet test, så derfor har vi naturligvis også en tablet fra Huawei med i denne tablet test. Navnet på denne model er MediaPad M5 Lite.

Den ligger i den billigere ende i forhold til de andre tablets i denne test. Det gør dog ikke at den er mindre god af den grund. Huawei har det med at skabe tablets og telefoner som er billige, men som ikke føles billig. Derudover så er de ofte bedre en mange andre på markedet. Mange af deres telefoner har vundet priser og bedst i test hos rigtig mange anerkendte aktører.

Den har desværre ikke nær så meget hukommelse som de andre tablets i denne test, men hvis man udelukkende bruger den til underholdning, eller generelt ikke har brug for så meget plads på sin tablet, er det her et rigtigt godt bud på en god allround tablet, som du kan bruge til lidt af hvert. 

Det unikke ved denne tablet er, at den reducerer det blå lys der kommer fra skærme, hvilket øger komforten for øjnene, hvis man sidder og kigger i længere tid på en skærm. Hvis man f.eks. ser film eller arbejder på denne tablet, vil man altså være i mindre risiko for at udvikle hovedpine, søvnproblemer og andre ting relateret til brug af skærme med meget blå lys. 

Specifikationer: 

 • Batterilevetid: 11 timer ved normal brug
 • Vægt: 475 gram
 • Skærm: IPS
 • Højttaler: Huawei
 • Hukommelse: 32 GB
 • Styresystem: Android

Lenovo Tab P10 ZA44

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.999,00 1.999,00 Køb her
2.241,00 2.241,00 Køb her

Den sidste vi skal tage et kig på, er fra Lenovo. Mærket er kendt for at lave de karakteristiske sorte bærbare, som man har kendt til i mange år. Men faktisk laver de også tablets, og i den grad også gode tablets, hvorfor vi selvfølgelig også har indkluderet dem i denne test af tablets. 

Lenovo har med denne tablet skabt den mobile arbejdsplads til dig som er på farten, eller dig der gerne vil have den allerbedste oplevelse i forbindelse med underholdning på din tablet. Denne model er Lenovos flagskib inden for tablets, hvilket også gør den til en super god udfordrer til de andre tablets i denne tablet test. 

Med en hukommelse på hele 64GB er du altså sikret at du kan lagre en masse ting på din tablet. Det er især brugbart hvis du bruger din tablet til arbejde, eller måske har en masser billeder eller andet, som man gerne vil gemme på sin tablet så man altid kan kigge dem igennem hvis man ønsker det. 

Da denne tablet skulle designes, blev der lagt stor vægt på at design og funktionalitet skulle hænge sammen på den bedste måde. Det kommer virkelig til udtryk når man ser på hvordan denne tablet ser ud. Der er rene linjer og virkelig kræset for detaljen, så man får en så flot tablet som overhovedet muligt.

Denne model er en ultra tynd udgave, som gør den meget let. Den vejer nemlig kun 440 gram, hvilket betyder det er den anden letteste i denne test. Den vejer altså ikke mere, end at du nemt kan tage den under armen hvis du skal på farten eller skal have den med dig. Derudover er den udstyret med hele fire højttaler som giver dig den ekstra gode oplevelse hvis du f.eks. ser film på den. 

Derudover er der fingerscanner på denne tablet, som sikrer dig og dine filer fra at blive brugt til noget du ikke ønsker. Det giver altså lige et ekstra lag sikkerhed, som gør at du kan være tryg ved at have den liggende i hjemmet. Der er altså ingen uvedkommende der kan komme ind i den. En god tablet til dig der gerne vil have en kraftfuld tablet. 

Specifikationer: 

 • Batterilevetid: 12 timer ved normal brug
 • Vægt: 440 gram
 • Skærm: IPS
 • Højttaler: Dolby
 • Hukommelse: 64 GB
 • Styresystem: Android

Share.

About Author

Leave A Reply