Køkkenknive Test

I denne test skal vi se nærmere på en række forskellige kokkeknive. Når man skal ud at vælge sig en kokkekniv kan det være uhyre svært at finde ud af hvilken man skal vælge, da der findes så mange forskellige kokkeknive på markedet. Man kan vælge at gå efter køkkenknive bedst i test, hvis det er det som man ønsker. Man kan også gøre sine egne indtryk, eller man kan læse en test som vores. 

Vi har nemlig udvalgt lidt forskellige knive til denne test, som alle kan noget hver især og som er fremstillet på vidt forskellige måder. Vi har sørget for at vælge tre forskellige mærker, for at sikre os at vi kommer så bredt omkring som muligt. Det er også din sikkerhed for at du får lige præcis den rette mængde knive, så du ikke behøver at skulle tænke for meget over flere forskellige knive. Vi har udvalgt dem som vi mener er det bedste og som også vil passe til de fleste andre, alt efter hvilket behov man har. 

Der er mange forskellige præferencer når det kommer til at kokkeknive eller køkkenknive, hvilket kan gøre det svært for mange at finde lige præcis den kniv som passer bedst til dem. Man skal huske på, at jo bedre en kniv man har, jo nemmere gør man det for sig selv i køkkenet, når man skal lave mad. Der er intet værre end en sløv kniv som ikke engang kan skære gennem varm smør. Mange laver ofte den fejl at proppe deres kniv i opvaskemaskinen. Det er langt fra alle knive der kan tåle det, hvorfor man skal passe på med at gøre det.

Vi har valgt nogle kokkeknive fra tre forskellige mærker som er kendte for deres høje kvalitet. Det mærke som nok langt de fleste kender i denne test er OBH, som også laver mange andre ting, som man kan bruge i køkkenet. Derudover har vi valgt mærker som Endeavour og H.W. Larsen, hvoraf den ene bliver omtalt som kokkeknivens Rolls Royce, hvilket må siges at være meget store ord om en kokkekniv, så derfor har den naturligvis også fortjent en plads heri. Hvilken det er, må du læse videre for at finde ud af. 

Vi har forsøgt at give vores bud på hvad vi mener er klart de bedste køkkenknive på markedet lige nu. Der er ligeledes ikke bare en testvinder fra andre magasiner med i denne test, men hele to forskellige. Derfor kan du altså være sikker på at denne test indeholder det bedste af det bedste. Du finder nogle af verdens bedste knive, men til en pris hvor alle kan være med. Man ville sagtens kunne finde vildere knive end disse, men så må man virkelig også punge de helt store beløber ud. 

OBH Arctic Kokkekniv 20 cm – 8420

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
799,95 799,95 Køb her

Den første vi skal kigge på kommer fra det velkendte mærke OBH, som er kendt for deres super gode kvalitet og uovertruffent gode priser på denne kvalitet. Derfor er denne kniv naturligvis ingen undtagelse. Denne model har høstet anerkendelse for flere ting, men vigtigst af alt er, at den har modtaget en pris for dens flotte design. Den har fået denne pris til Red Dot Design Awards, som er meget anerkendt. 

Derudover har Søndagsavisen giver den bedst i test baseret på skarphed af kniven efter den har gennemgået deres test for at se slidstyrken på kniven. Her står den altså lige så skarpt som det gjort inden den blev udsat for den her test. Det viser igen noget om hvor god en kvalitet OBH de mestrer gang på gang med alle deres mange forskellige produkter. Denne model er som skabt til at skære, hakke og snitte alt lige fra grøntsager til fisk og kød. Det betyder altså du står med en meget alsidig kniv, som kan bruges til flere forskellige opgaver i køkkenet. 

Denne model er fremstillet af det meget hårdføre tysk stål, som er fremstillet i en is-hærdet udgave, som gør at den holder sin skarphed i mange, mange år. Det betyder dog ikke at du blot kan behandle den som du vil. Du er nødt til at passe godt på den, og ikke bruge den i opvaskemaskinen, da det kan gøre det surt for mange knive. Denne model er 20 cm, hvilket betyder at den også kan klare de lidt større skæreopgaver som du stiller den gennem dens levetid. 

Denne model er af mere hygiejnisk karakter end de andre i denne test, da den er støbt i et helt stykke. Det betyder at du ikke har nogle steder hvor der kan gemme sig bakterier. Det gør den selvfølgelig meget mere hygiejnisk end dem med træskaft eller andet, hvor der nemt kan løbe f.eks. kødsaft eller andet ned i, som man ikke bare lige  kan gøre rent uden man er nødt til at have skaftet af, eller måske endda skifte det. Det ønsker man naturligvis ikke. 

Specifikationer: 

 • 20 cm lang 
 • Hårdhed: 57 HRC
 • Hygiejnisk
 • Rustfri
 • 2 gange testvinder for skarphed og design

Endeavour kokkekniv – Big Chopper

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
899,00 899,00 Køb her

Den næste vi skal kigge på er også en testvinder. Derudover er den designet af to kokke, hvilket gør den til en meget unik kniv. Denne model har vundet bedst i test i mart 2016, hvor den blev kåret af Berlingske som værende den bedste kniv i deres test. Denne kniv er den længste vi har med i denne test, hvilket og gør den i stand til at hakke, skære og snitte sig gennem lidt mere end de andre i denne test. Det er derudover også en meget hårdfør kniv vi har med at gøre, men det kommer vi mere ind på længere nede i testen. 

Din sikkerhed for at denne kniv er noget helt unikt, kommer meget lidt til udtryk når man løfter sløret for, at den er udviklet af to professionelle kokke, som i den grad må vide hvad de laver, når de fremstiller denne kniv, da det er en koks vigtigste redskab når der skal laves mad. De to kokke som står bag denne kniv er Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg. Begge deres navne er meget kendte i kokkeverdenen men bestemt også blandt den almindelige borger. 

Denne model er lavet af hele 33 lag Damaskus stål, som tilsammen har skabt dette viduner på 24 cm. Og nu tænker du måske at 33 lag ikke er så meget. Men det er faktisk fordi der er 33 lag på hver side. Dermed har du altså at gøre med en kniv der har en overvældende styrke og skarphed, som kan klare selv de hårdeste opgaver i et køkken. For at være sikre på at denne model er slidstærk og kan klare mosten i et køkken, har kokkene selv lavet tests af dem, for at sikre sig at knivene er de bedste man kan få. 

For at det ikke skal være løgn, så støtter du ligeledes også Læger uden Grænser når du køber denne kniv. Du støtter med 10 kroner, hvilket ikke lyder af meget, men i sidste ende kan det betyde meget, da du jo nok ikke er den eneste der gerne vil købe denne superfede kniv. Kniven er ligeledes fremstillet i stål der er bæredygtigt.

Specifikationer: 

 • 24 cm lang 
 • Hårdhed: 59-60 HRC
 • Med lækkert træskaft
 • Rustfri
 • Bedst i test hos Berlingske 2016

H. W. Larsen kokkekniv – Senjen Pro

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.995,00 2.995,00 Køb her

Den sidste vi skal kigge på bliver kaldt for knivenes Rolls Royce. Denne model er bare så meget federe end alle andre knive på markedet, hvorfor den pænt har fået dette tilnavn. Det er ligeledes også suverænt den dyreste vi har haft med i denne test, hvorfor du ikke skal forvente at slippe helt så billigt. Du kan dog være sikker på at du får noget virkelig lækkert for dine penge, som helt klart vil kaste roser af sig fra vennerne. 

Denne model har været igennem en række af test, som har gjort den til den super fede kniv som den er i dag. Det har taget meget langt tid og har helt sikkert kostet en del penge at udvikle så fantastisk en kniv som denne model. Man siger at denne model på mange måder kommer til at føles som en forlængelse af din hånd, hvilket gør at du nemt kan hakke, snitte og skære dig vej gennem kød, grøntsager, fisk eller beton. Måske ikke lige det sidste, men det er meget tæt på. 

Balancepunktet i denne kniv er super god, hvilket betyder at du vil opdage hvordan du ubesværet kan skære dig gennem mange forskellige fødevarer uden du næsten skal gøre andet end at kigge på kniven. Det er den fulde oplevelse og du vil fornemme at denne kniv er en forlængelse af din arm, hvilket giver den mest naturlige oplevelse af denne fede kniv.
Det bredt skaft på denne model er også med til at holde styr på kniven. Du kan med fordel give dette lidt olie engang i mellem. 

Specifikationer: 

 • 23,4 cm lang 
 • Med lækkert træskaft
 • Rustfri
 • Knivenes Rolls Royce
 • Imponerende design

Share.

About Author

Leave A Reply