Cykelhjelm Test

Vi skal være bedre til at passe på vores hoveder når vi cykler. Der er dog flere og flere der vælger at køre med cykelhjelm, men det er langt fra nok. Men når det så kommer til cykelhjelme, så kan det være meget svært at finde den bedste cykelhjelm, eller cykelhjelm bedst i test. Det vil vi gerne lave om i denne test, for at finde frem til lige præcis den cykelhjelm som passer bedst til lige netop de behov som du har. 

Der findes efterhånden en hel del forskellige typer af cykelhjelme, hvorfor det kan være særdeles svært at finde frem til lige præcis den du skal bruge. Du kan i denne test finde flere forskellige former for cykelhjelme, både nogle som gør at du ikke behøver at have noget på hovedet, men også cykelhjelme du skal folde sammen og komme i lommen eller tasken, så du ikke behøver at have den med dig overalt når du ikke lige er på farten. 

Der er både cykelhjelm herre og cykelhjelm damer i denne test, hvilket betyder at alle kan læse med i denne test, hvis de er på udkig efter en cykelhjelm. Det er super vigtigt at man sørger for at have en cykelhjelm, da den kan betyde liv eller død for dig, hvis du vælter på cyklen eller bliver påkørt. Det kan redde dig fra meget store skader i hjernen og i hovedet, hvilket kan have fatale konsekvenser for resten af dit liv. Man er ligeglad med hjelm hår hvis man sidder i en kørestol og intet kan. 

Der findes heldigvis flere forskellige i denne test, som er nogle af de bedste cykelhjelme på markedet. Der er sågar en enkelt i blandt som har formået at vinde bedste i test ved forbrugerrådet TÆNK, som ofte kårer flere forskellige produkter gennem årene, hvor den ene model i denne test har været så heldig at få titlen som bedst i test. Det må siges at være et super godt stempel for at vise kvaliteten af denne model.  

En cykelhjelm bedst i test skal kunne noget helt ekstraordinært for at blive den bedste cykelhjelm. Det må siges at denne model klarer det flot. Den kan bruges som både cykelhjelm herre eller cykelhjelm damer. Det er hvad man betragter som en unisex model, da begge køn sagtens kan bære denne model. Det giver altså noget frihed til at kunne vælge flere forskellige modeller i denne test, hvis man er i tvivl om det. 

Alt efter hvad man skal bruge sin cykelhjelm til, om det er til og fra arbejde, eller om du bruger den til f.eks. konkurrencer, eller måske kører mountainbike i skoven i din fritid, så er der der noget til ethvert formål i denne store test af cykelhjelm. Vi har sørger for at holde det så bredt som muligt, for at du skal kunne finde noget der også falder i din smag. Derfor har vi også valgt at have hele fire forskellige mærker med i testen. 

Hövding 3.0

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.949,00 1.949,00 Køb her
1.959,00 1.959,00 Køb her
1.999,00 1.999,00 Køb her

Den første vi skal kigge på er i og for sig ikke rigtig en hjelm i den forstand, men den har samme fællestræk som en cykelhjelm, nemlig at beskytte dit hoved mod de skader som du kan pådrage dig i forbindelse med at du er ude at cykle og vælter eller bliver påkørt. Man kan i princippet sige at denne model er en form for airbag som du kender det fra bilen. Alle dine bevægelser bliver aflæst hele 200 gange i sekundet, for at sikre sig at den er klar til at blive udløst, hvis der skulle ske noget. Det tager kun 0,1 sekund for airbaggen at blive pustet op. 

Denne model betragtes som værende den sikreste cykelhjelm i verden. Det er altså noget af et stempel at få på sine ting, hvilket betyder at du kan være helt sikker på at du kan vælte på din cykel, uden at dit hoved eller nakke kommer noget slemt til. Man kan sige det er som en kæmpe boble som omsluttes dit hoved og nakke, så snart at sensoren opfatter der er noget i gærde. Dermed når den altså at udløse sig før du måske overhovedet ved at du er ved at vælte, eller på anden måde er i fare. 

Meget atypisk for en cykelhjelm, så skal denne model altså lades op, før den virker. Du kan dog bruge den i 15 timer efterfølgende, hvilket må siges at være ret mange cykelture, før man er nødt til at smide den i opladeren, så den igen er klar til hverdagens strabadser. Du kan meget nemt justere størrelsen på denne model. Den fungerer og ligner egentlig blot et halstørklæde du har på, hvilket gør at håret altså forbliver intakt og ikke skal sættes igen ved ankomst. 

Man skal tænde og slukke for denne model hver gang man stiger på og af cyklen, eller virker den ikke når den skal, eller måske går den af i hånden på dig når du går op af trappen eller noget andet. Det vil man for alt i verden gerne undgå. Man kan tilmed også tilslutte denne model til sin smartphone via bluetooth, hvor man kan se forskellige statusser for batteri, cykeldata osv. Derudover kan du vælge en kontakt som skal have en besked hvis du kommer ud for en ulykke.

Specifikationer: 

 • Fungerer som en airbag
 • Kan bruges af folk med hovedmål 52-59 cm 
 • Kan tilkobles Bluetooth og App
 • 15 timers batterilevetid
 • Medfølgende sort cover samt USB kabel til opladning

Overade Folde Cykelhjelm

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
799,00 799,00 Køb her

Den næste vi skal se på er også en smule atypisk i forhold til mange andre cykelhjelme, men har stadig selve grundideen af en cykelhjelm i sig. Denne model har dog muligheden for at blive klappet sammen, så den fylder langt mindre. Det er især smart hvis man ikke vil have sin hjelm liggende, eller have den under armen når man skal rundt omkring. Du kan altså bruge denne hjem til at komme til og fra arbejde, uden du er nødt til at have en taske med til at have din hjelm i, eller at den skal fylde på dit skrivebord. 

Denne model overholder samtidig de standarder som man skal overholde for at det betragtes som en sikker cykelhjelm. Så selvom du kan folde den sammen, er den altså stadig lige så sikker som enhver anden cykelhjelm. Denne model er bare noget smartere, hvis du gerne vil have en cykelhjelm som fylder mindst muligt, som du kan have med dig overalt. Får at du ikke skal få det varmt under hjelmen er denne model udstyret med hele 14 ventilationshuller, så du nemt får luft til hovedet under cykling. 

Du kan indstille denne model præcis efter dit hovede. Derudover medfølger der også tre forskellige skumsæt, som kan bruges til at indstille hjelmen præcis efter dit hoved så den passer helt perfekt til dig. Dermed får du altså den allerbedste komfort, hvis du vælger denne model. Franske Overade er kendte for at lave nogle af de bedste cykelhjelme i verden, hvilket gør dem til et af de største brands i Europa inden for cykelhjelme. 

Hvis du gerne vil have en cykelhjelm som ikke fylder alverden når du har den med dig omkring, så skal du helt klart vælge denne model. Du kan nemt gemme den i din taske eller lomme, hvis du gerne vil have den gemt af vejen. Det kan også være du skal i skole o gikke ønsker at skulle slæbe rundt på din cykelhjelm, så er denne model altså helt perfekt til lige netop dig. Samtidig er den også god til prisen, hvilket gør denne model endnu bedre. 

Specifikationer: 

 • Sammenklappelig
 • Kan bruges af folk med hovedmål 54-62 cm 
 • Fylder kun: 20 x 16,5 x 11,5 cm
 • 14 ventilationshuller

Scott Arx Black

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
749,00 749,00 Køb her

Den næstsidste i denne test kommer fra Scott. Denne model er blevet kåret til bedst i test af Forbrugerrådet TÆNK. Dermed er du altså sikker på at denne model er noget helt for sig. Det som denne model vandt bedst i test for, var at den var den cykelhjelm som klarede sig bedst i de fald som den blev udsat for. Det betyder altså at denne model er en af de sikreste der er på markedet. Det er ligeledes også din garanti for at du kan være så sikker som mulig. 

Udover at du har mindst chance for hjernerystelse med denne model, så har du også en super god cykelhjelm du kan bruge til lidt af hvert. Selvom du bruger den til og fra arbejde, eller hvis du er ude at køre mountainbike i en skov kan du bruge denne model til begge dele. Derfor kan du altså bruge den i mange forskellige henseender, hvilket gør det til en af de mest alsidige cykelhjelme på markedet.

Du indstiller denne cykelhjelm meget nemt ved at dreje på den spænde der er i nakken på cykelhjelmen, som man kender det fra mange andre modeller på markedet. Du kan bruge denne model til både børn og voksne, mænd og kvinder, takket være det alsidige design på hjelmen. For at understrege hvor god den her hjelm er, så er den udviklet i samarbejde med flere professionelle cykelryttere med henblik på at skabe den perfekte hjelm med den bedste komfort. 

Så med både professionelle og en kåring som bedst i test i ryggen, kunne vi på ingen måder undgå at have denne model med i testen. Derfor skal den selvfølgelig også have en plads i denne test af cykelhjelme. Så hvis du er på udkig efter en af de bedste cykelhjelme på markedet, skal du helt klart overveje om denne model ikke er noget for dig, da den virkelig er det man må sige at være “toppen af poppen”. 

Specifikationer: 

 • Bedst i test af TÆNK
 • Lavet i samarbejde med professionelle 
 • 22 ventilationshuller
 • Findes i 3 størrelser

NUTCASE BLACK TIE METRORIDE

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
599,00 599,00 Køb her

Den sidste i denne test kommer fra mørket Nutcase, som har lavet en række cykelhjelme som er lidt mere moderigtige end de traditionelle cykelhjelme. Det har man gjort ved at give denne model en skygge under hjelmen, så den ikke ligner en traditionel cykelhjelm. Det er dog en skygge man kan tage ud, da det kan bliver ret varmt om sommeren. Der er hele seks ventilationshuller i varierende størrelse, hvilket sikrer god luftgennemstrømning når du cykler. 

Der er naturligvis traditionel indstilling af hjelmen omme i nakken, hvilket gør det nemmere for dig at indstille denne cykelhjelm til præcis den indstilling du ønsker dig. Derudover lukkes hjelmen med en magnet, som gør det nemt for dig at åbne den med blot en hånd. Du skal altså derfor ikke være bange for at komme til at lukke hagen inde i en klemme, hvilket kan gøre forfærdeligt ondt. Med en Nutcase cykelhjelm får du en super fed og strømlinet cykelhjelm.

Disse cykelhjelme er naturligvis også CE-mærket og godkendte efter de forskrifter som de skal være, for at må bruges som en cykelhjelm. Deres hjelme er ofte henvendt til skatere eller folk der kører BMX. De kan dog sagtens bruges til hverdag, hvilket de selvfølgelig også er godkendte til. Du får altså en super fed cykelhjelm som du kan bruge til lidt af hvert, om du skal bruge den til hverdag eller sport. Dermed har du altså også at gøre med en super alsidig cykelhjelm. 

Hvis du gerne vil have en cykelhjelm som har et fedt design og som ikke ligner alle andre cykelhjelme, skal du helt klart overveje om denne model ikke er lige noget for dig. Denne model er ligeledes lavet som det man kalder en letvægts cykelhjelm. Du kan altså næsten ikke mærke at du har den på og du kan måske endda komme i tvivl når du cykler rundt. Alt i alt en super god hjelm som du kan bruge til lidt af hvert, når det kommer til stykket. 

Specifikationer: 

 • Letvægtshjelm
 • Ligner en hat
 • 6 ventilationshuller
 • Passer hovedstørrelse 55-59 cm
 • Magnetisk lukning


Share.

About Author

Leave A Reply